Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

Engineering

Vroeger stond men nog achter de tekentafel, tegenwoordig is een geavanceerde computer niet meer weg te denken uit de wereld van een engineer. Zo ook bij Hoco Beton niet.
Engineers van Hoco Beton werken met moderne, deels zelf ontwikkelde, software en zoeken met behulp daarvan naar de best passende oplossing.

Calculatiefase

Indien het project het toelaat zal al in de calculatiefase gebruikt worden gemaakt van 3D-modellen. Waar nodig wordt een 3D-model opgebouwd dat vervolgens de leidraad is voor de calculatie en het uitbrengen van de offertes. Een degelijk 3D-model geeft daarmee in een vroeg stadium een goede inzage in de vaak complexe ontwerpen. Eventuele onduidelijkheden of hiaten worden daarmee ook al vroegtijdig onderkend en gecommuniceerd met de klant.

Engineering

Nadat een project opdracht is geworden, wordt er op de afdeling engineering gebruik gemaakt van het reeds bestaande calculatiemodel. Met behulp van het programma Allplan Engineer wordt het model gedetailleerd uitgewerkt. Schoorvoorzieningen, hijsvoorzieningen en alle andere instortvoorzieningen worden in het 3D-model verwerkt. Ook de wapening, die berekend kan worden middels een rechtstreekse koppeling tussen het teken- en rekenpakket, wordt driedimensionaal getekend. Dit heeft enorme voordelen op het gebied van visuele controle van de elementen en de communicatie met onze opdrachtgevers. Alle informatie die in het 3D-model aanwezig is, wordt vervolgens doorgespeeld naar de verschillende productiehallen. Zo worden de machines in de vlechthal rechtstreeks aangestuurd vanuit het tekenpakket. Hierdoor wordt gewaarborgd dat er wordt geproduceerd wat ontworpen is en worden eventuele interne en externe faalkosten gereduceerd.

Toekomst

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd op het gebied van 3D-modelleren en de koppelingen hiermee binnen ons bedrijf. Om te zorgen dat wij één van de koplopers blijven op het gebied van engineering en productieprocessen, investeert Hoco Beton hierin voortdurend. Hiermee kunnen wij optimaal aan de wensen van de opdrachtgevers blijven voldoen.

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen