Engineering

De afdeling Engineering heeft alle kennis en kunde in huis voor het uitwerken van de meest complexe prefab betonnen elementen. Onze engineers denken graag mee in de details van de elementen om hiermee te komen tot een ontwerp dat voldoet aan de eisen vanuit de architectuur, constructie en productietechnisch aspecten.

Bij de Engineering wordt enkel gebruik gemaakt van BIM. Het 3D-tekenpakket wordt gebruikt voor het genereren van stuklijsten waarmee de benodigde instortvoorzieningen worden ingekocht, maar ook voor het verwerken in onze planning. De 3D-gemodelleerde wapeningen worden omgezet naar productiedata, waarmee de wapeningskorven accuraat en efficiƫnt kunnen worden opgebouwd.

Holo-lens

Hoco en de afdeling Engineering is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen en procesoptimalisatie.

Hierin is ook het toepassen van Virtual Reality middels een Holo-lens een nieuwe stap waarbij de 3D-modellen direct in de productie kunnen worden toegepast als controle van mal, wapening en inbouwvoorzieningen.

Aan het woord

John Stals, 3D Engineer

Iedere dag werken aan mooie projecten waarbij de verbinding gelegd moet worden tussen de theorie en de praktijk, zorgdragen voor uitvoerbare maatwerk details waarbij het integrale belang niet uit het oog verloren wordt.