Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

Hoco Beton wint met bouwcombinatie Pontsteiger de internationale open BIM award 2018

17 oktober 2018

Het woongebouw Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens is de winnaar van de internationale buildingSMART Award 2018 binnen de categorie ‘Construction’. Dit is bekend gemaakt tijdens het ‘International Standards Summit’ in Tokyo.

De jury heeft de prijs toegekend aan bouwcombinatie Pontsteiger, bestaande uit Dura Vermeer, De Nijs en betrokken partners, waaronder Hoco Beton uit Weert. Zij zijn erin geslaagd om Pontsteiger volledig met open BIM-standaarden te ontwikkelen en te bouwen en zijn hiermee ’s werelds beste open BIM project in de categorie Construction. Bij Pontsteiger is vanaf de start gekozen voor het open BIM gedachtegoed, met als rode draad dat het samenwerken op een gestructureerde en eenduidige wijze kan leiden tot het verhogen van de integraliteit van de verschillende onderdelen, versnellen van afstemming, faciliteren in prefabricatie en het verhogen van de kwaliteit en veiligheid tijdens het bouwen.

BuildingSMART is een internationale non-profit organisatie die open BIM-standaarden ontwikkelt en het gebruik ervan stimuleert. Jaarlijks organiseert BuildingSMART International een Award programma. Hierin wordt gekeken hoe effectief en innovatief de open BIM-standaarden worden toegepast in projecten en hoe je uitdagingen in het digitaal samenwerken kan overwinnen. BuildingSMART had dit jaar moeite om alle inzendingen op tijd te bekijken en te komen tot een winnaar – er zijn nog nooit zoveel inzendingen geweest als dit jaar.

Hoofd bedrijfsbureau Luc Op de Beke: “De ambitie van Hoco Beton om digital manufacturing binnen de organisatie naar een hoger level te trekken sluit aan bij het virtuele bouwen waarin Pontsteiger is geslaagd. Pontsteiger is voor veel andere projecten binnen Hoco Beton het referentieproject voor hoe het zou moeten of kunnen. Behalve een meerwaarde voor de klant, leggen we met onze eigen engineeringsafdeling hiermee ook een zeer goede basis om de digitalisering verder uit te rollen naar de productiehallen”.

In opdracht van de bouwcombinatie De Nijs-Dura V.O.F. is Hoco Beton in een vroegtijdig stadium als partner betrokken geweest bij het project Pontsteiger in Amsterdam. Het bedrijf leverde ongeveer 6500 m3 prefab beton in de vorm van onder andere stabiliteitswanden, kolommen, balkons, dakplaten, consoles of trappen.

 

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen