Mallenmakerij

Hoco heeft een eigen mallenmakerij in huis en beschikt daarmee over het vakmanschap die nodig is voor het opbouwen van een duurzame en kwalitatieve mal.

Het maken van mallen ten behoeve van prefab betonproducten vergt veel precisiewerk. Een mallenmaker dient onder meer rekening te houden met de stabiliteit van de mal, de mogelijke ombouw, de productievolgorde en de recyclebaarheid van de mal. Mallenmakers zijn de vormgevers van de prefab betonelementen

Diversiteit

Maatvastheid, productievolgorde en oog voor het eindproduct zijn van groot belang en hebben daarmee invloed op de kwaliteit van het product. Daarbij heeft de mallenmakerij ervaring in het toepassen van steenstrips of structuurmatten waarmee een hele andere architectuur in beton kan worden gecreƫerd.

Aan het woord

Ronald Bongers, Hoofd bedrijfsbureau

Wij zijn gespecialiseerd in prefab-maatwerkoplossingen van deze tijd. Wij onderscheiden ons in de markt door onze kernwaarden: Praktisch, Flexibel, Maakbaar en Kwaliteit.  Opdrachtgevers zullen bij ons ervaren dat de communicatielijnen binnen Hoco beton bijzonder kort zijn en dat wij flexibel en snel kunnen schakelen. Het bedrijfsbureau speelt hierbij een belangrijke rol. Als schakel tussen opdrachtgever, ontwerp en maakbaarheid c.q. uitvoering gaan wij in alle projectfases voor de meest economische, integrale projectoplossing. Ons ontwerpteam is dan ook bij voorkeur al vroegtijdig in de offerte- c.q. tenderfase betrokken bij het project. Een vroegtijdig samenwerken maakt het mogelijk  met de beschikbare prefab-expertise de juiste balans te vinden tussen malinzet, materiaaloptimalisatie en montageproces. Ook dat is kwaliteit. Communicatie: Al onze projecten worden tijdens detailengineering uitgewerkt in 3D en uitgewisseld middels IFC. De uitwisseling gaat verder dan de controle van het model. We sturen er ook onze buig- en mattenmachines mee aan. De nieuwste innovatie die we hebben geïmplementeerd is het aansturen van de Holo-lens bij de werkzaamheden in onze productie. Op dit moment wordt hij nog gebruikt voor controle en  het aftekenen van de wapening. Naast een efficiëntieslag maken we hiermee ook een behoorlijke kwaliteitsslag. Zo is onze overtuiging op het bedrijfsbureau dat wanneer de focus ligt op kwaliteit, de kosten omlaag gaan en de klanttevredenheid omhoog. Dit resulteert in een betere marktpositie en waardevermeerdering voor onze opdrachtgevers.