Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

40 appartementen Lopik

Locatie: Lopik
Soort project: Woningbouw Senioren
Opdrachtgever: Aannemersbedrijf C. van Dillen en Zoon B.V.
Architect: Op ten noort blijdenstein B.V.
Constructeur: Adviesburo Buizer bv
Bouwjaar: 2018

Omschrijving:

Op het terrein naast het gemeentehuis waar vroeger dorpshuis Wieleroord heeft gestaan bouwt De Woningraat 40 appartementen. De gemeenteraad heeft inmiddels het bestemmingsplan vastgesteld.

In samenspraak met de gemeente Lopik en de Vereniging Groepswonen voor Ouderen Lopik is een appartementencomplex ontworpen welke uitermate geschikt is voor de doelgroep senioren.

De appartementen worden rolstoel vriendelijk en voldoen straks aan het WoonKeur label. Dit label zorgt er voor dat de woningen geschikt zijn voor ouderen. Het ontwerp bestaat uit twee blokken met daar tussen een overdekte tussenruimte. Deze ruimte is geschikt voor het houden van activiteiten welke door Groepswonen worden georganiseerd. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Op ten Noort Blijdenstein. Deze architect heeft ook het Medisch Centrum Lopik ontworpen en de laatste uitbreiding in de wijk De Gaarden in Lopik.

Het appartementengebouw zorgt door zijn positie voor afbakening van het groene centrale plein aan de kant van het gemeentehuis. De gebouwhoogten zijn afgestemd met de omliggende bebouwing. Wonen tussen groene stroken en rond het gemeenschappelijk atrium zorgt voor goede leefomstandigheden waarin mensen kunnen omzien naar elkaar, alsmede zich naar gelang kunnen keren naar het groen.

Toegepaste elementen:

  • Balkons
  • Consoles

 

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen