Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

Hospital Nobo Otrobanda Curaçao

Locatie: Willemstad Curaçao
Soort project: Utiliteitsbouw
Opdrachtgever: Ballast Nedam Infra
Architect: EGM Architecten bv
Constructeur: Geelhoed Engineering B.V.
Bouwjaar: 2015/2016

Omschrijving:

Hospital Nobo Otrobanda is het nieuwe ziekenhuis op Curaçao.
Voor het ontwerp van het ziekenhuis met 300 bedden en een omvang van circa 40.000 m2 is gekozen voor een dubbele kamstructuur. De centraal gelegen patio is het verbindende element tussen enerzijds de ‘hotfloor’ en de poli’s en anderzijds de verpleegafdelingen en de kantoren. Het ziekenhuis is opgezet als een groot dorp rondom een plein – de centrale patio – met daaromheen de verschillende bouwdelen.

De bouwdelen worden verbonden door loopbruggen met een groene uitstraling. Ze zijn onderdeel van de Curaçaose vertaling van het principe ‘healing gardens’ en vormen naast natuurlijke verbindingsroutes ook informele ontmoetingsplekken net zoals de centrale patio. Het ziekenhuis is ontworpen rond deze centrale, beschutte patio. Er is sprake van drie gestapelde stadshuisplattegronden, roterend rond de patio. De wind kan vrij door het gebouw waaien waarmee de warmte verdwijnt. In de patio en op de dakterrassen wordt het landschap naar binnen gehaald, om, zoals in de traditionele patio, het binnen- en buitengevoel met elkaar te verbinden.

De hotfloor is aan de kant gesitueerd met het minst interessante uitzicht. Elk van de drie verschillende bouwdelen, logiesgebouwen, hotfloor en centrale patio, hebben een eigen kenmerkende gevel. Deze zijn gebaseerd op de functie van het gebouw en afgeleid van de Curaçaose cultuur. De functionele indeling is mede bepaald door het klimaat en de oriëntatie van het gebouw op de zon.

 

Prefab betonelementen:

  • trappen
  • bordessen
  • schalmgatranden

 

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen