Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

OV Terminal Breda

Locatie Breda
Soort project: Infra
Opdrachtgever BC OVT Breda v.o.f. 
Architect Architectenbureau K. van Velsen
Constructeur Brede AAA
Bouwjaar 2013/2015

Omschrijving:

Ballast Nedam realiseert in samenwerking met Hurks OVT Breda, een modern station waar reizen, wonen, werken en winkelen zijn geïntegreerd in één gebouw.
Het nieuwe station wordt in opdracht van NS Poort, ProRail en de gemeente Breda gerealiseerd en is een ontwerp van architect Koen van Velsen. Hoco Beton maakt een deel van de prefab beton elementen.

De nieuwe OV-terminal komt op en rond de locatie van het huidige station en verbindt het stadscentrum met de wijk Belcrum. Rond het spoor liggen oude woonwijken, fabriekscomplexen en verlaten emplacementen. Met de komst van de OV-Terminal ondergaat het gebied een metamorfose. Het is daarmee één van de grote stedenbouwkundige uitdagingen in ons land. Met de bouw van het nieuwe station hopen de opdrachtgevers om samen het stationsgebied van Breda verder tot leven te brengen. Het stationsgebied van Breda moet een aantrekkelijke plek worden waar mensen graag willen komen en bedrijven zich graag willen vestigen.

Het nieuwe station telt zeven sporen en drie perrons, waar zestien treinen per uur kunnen stoppen. Nieuw is dat van die zestien treinen er vier hogesnelheid-shuttles zijn. Het nieuwe busperron biedt ruimte aan twintig bussen die goed aansluiten op de treindiensten. In en rond het station is plaats voor meer dan 4000 fietsen en op het dak van het station kunnen ruim 720 auto’s parkeren. De Noord- en Zuidkant van het station worden met elkaar verbonden door een brede, ruime ondergrondse passage met winkels. Aan de voor- en achterkant komen overzichtelijke pleinen, met brede wegen die zorgen voor een goede bereikbaarheid. In het station komen daarnaast woningen en kantoren waar onder andere de Belastingdienst gevestigd gaat worden. Het nieuwe station zal capaciteit hebben voor circa 57.000 treinreizigers en 38.000 busreizigers per dag. Het station zal medio 2015 opgeleverd worden.

 

Toegepaste elementen:

  • wanden
  • binnenspouwbladen
  • trappen
  • bordessen
  • kolommen
  • vloerplaten
  • penanten

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen