Heeft u een vraag voor ons? Bel:

0495-579679

The Wall Utrecht

Locatie: Utrecht
Soort project: Utiliteitsbouw
Opdrachtgever: Van Wijnen Waalwijk B.V.
Architect: VVKH Architecten
Constructeur: Van der Vorm Engineering
Bouwjaar: 2007/2010

Omschrijving:

The Wall, direct gelegen aan de A2 (afslag 7), herbergt een belevings- en winkelcentrum en is tegelijkertijd een geluidsscherm tussen de snelweg en het achterland van Utrecht Leidsche Rijn.

Het gebouw is 800 m lang en 60 m breed. De lengte van The Wall was aanleiding voor de architect om in het ontwerp veel aandacht te schenken aan het aspect tijd en de ervaring van de voorbijrijdende snelweggebruiker. Voor automobilisten is het passeren van The Wall een bijzondere ervaring. Het gebouw lijkt zich als een rode gekleurde vloeiende en golvende massa te bewegen. Bij een snelheid van 100 km per uur doe je er 28 seconden over om The Wall te passeren.

Aan de Leidsche Rijnzijde, omarmd door de binnenbocht van het gebouw, bevinden zich vier grote uitnodigende entrees. Ook de hellingbanen naar het parkeerdek bevinden zich in deze gevel. Het parkeren ligt op het dak, boven de winkelfuncties en er is een aparte expeditiestraat achter de winkels waar het publiek geen toegang tot heeft. Vanaf het parkeerdek zijn stijg- en daalpunten opgenomen die de bezoekers naar de winkelfuncties brengen. Hierdoor is het gebouw efficiƫnt en duidelijk in zijn gebruik, blijft er maximale ruimte en vrijheid over voor de winkels.

 

Toegepaste elementen:

  • kolommen
  • balken
  • wanden
  • trappen
  • bordessen
  • kanaalplaatvloer

Heeft u een vraag voor ons?

Bel: 0495-579679

Of vul ons contactformulier in:

Formulier invullen