Wapeningscentrale

De wapeningscentrale bij Hoco Beton is compleet uitgerust met materiaal en materieel voor het vervaardigen van hoge kwaliteit wapeningskorven.

Door een koppeling met het getekende 3D-model kan de buigstaat worden gebruikt voor het aansturen van de diverse machines. Daarnaast blijft het realiseren van de korf en de controle hiervan mensenwerk. Zo werken mens en machine samen naar een kwalitatief eindproduct.

 

Holo lens

De laatste ontwikkeling is het toepassen van een Holo-lens. Hierin wordt door de gebruiker het 3D-model op de tafel geprojecteerd om de wapeningskorf te realiseren. Hierbij kan nog exacter rekening worden gehouden met alle inbouwvoorzieningen in het element. Daarnaast biedt de Holo-lens de mogelijkheid om achteraf de gerealiseerde korf kwalitatief te controleren met het 3D-model en daarmee te komen tot een efficiënt product en waarmee verlies kan worden beperkt.

Aan het woord

Henk van der Vegt, Hoofd productie

Als Hoofd Productie  bij Hoco Beton ben je een onmisbare schakel tussen het management en de medewerkers. We hebben diverse afdelingen waar ik verantwoordelijk voor ben: Mallenmakerij, Bewapening, technische dienst, logistiek en productiehallen waar een team van vaklieden: timmermannen, lassers, monteurs, logistieke medewerkers , productiemedewerkers, werkzaam zijn en direct aangestuurd worden door de afdelingsleiding. Ik controleer en verbeter de processen en begeleid mijn teamleden. Dat doe ik onder andere door de planning in goede banen te leiden, problemen op te lossen en de medewerkers te begeleiden op het gebied van veiligheid , kwaliteit, efficiency en andere voorkomende werkzaamheden.Het verbeteren van onze processen is dan ook een dagelijks onderdeel van mijn werk. Veilig werken staat voorop en we zorgen dat de producten van de hoogste kwaliteit zijn.